cerere-eliberare-brevet-in-turism

cerere-eliberare-brevet-in-turism

Reclame

30 Responses to cerere-eliberare-brevet-in-turism

 1. istrate georgiana spune:

  buna ziua
  doresc sa stiu care este limita minima a perioadei lucrate in turism, pentru a putea intra in posesia brevetului.

  va multumesc

 2. turisminro spune:

  Buna,

  hotararea de guvern (se gaseste la adresa: https://turisminro.wordpress.com/category/acte-licenta-turism/) si spune ca cel ce doreste ”brevetul in turism trebuie sa facă dovada unei activităţi în turism indiferent de funcţie, de minimum … ani”
  Nu specifica exact, dar din cate stiu eu, trebuie o vechime de la 2 la 5 ani, in functie de activitate (director, manager).
  Vechimea poate fi înlocuită prin curs de formare managerială (THR), masterat sau doctorat
  în turism.

  • istarte georgiana spune:

   Va multumesc pt raspuns dar totusi mai am o nelamurire. Cursul facut de cei din bucuresti de la cedes cercetare este valabil, adica inlocuieste perioada de experienta in turism?

 3. turisminro spune:

  Nu stiu ce sa spun de cedes, ca eu am facut cursul la THR care este acreditat, curs care inlocuieste experienta in turism. Sunt mai multe companii care ofera cursuri.Detalii despre cursuri: https://turisminro.wordpress.com/category/cursuri-turism/

 4. andreea spune:

  buna ziua am si eu o intrebare.sunt studenta in anu 3 la UNIVERSITATEA ECOLOGICA TRAIAN DIN DEVA JUD.HUNEDOARA, si sunt absolventa a COLEGIULUI ECONOMIC EMANUIL GOJDU DIN HUNEDOARA,am certificat de competente profesionale , luat cu 9.75 si sunt declarata tehnician in turism.si de un an de zile lucrez la un restaurant din hunedoara, sunt barman-ospatar,organizator de evenimente , gestionar si sef de sala,activitatea mea se poate incadra pentru a intra in posesia brevetului?si acum ma inscriu la un curs de manager in turism.pot obtine brevetul cu ce v-a scris mai sus.multumesc mult

  • chris spune:

   Buna ziua,

   daca tot va inscrieti la cursul de manager in turism, dupa absolvire, veti depune actele la reprezentantul zonal (Deva) al Ministerului Turismului si in decurs de 30 de zile, de la depunere, veti intra in posesia brevetului de turism.

   Mult succes.

 5. Andreea spune:

  Buna ziua,
  Am o nelamurire cu privire la un comentariu de mai sus. se poate inlocui cursul de manager in activitatea de turism cu un master sau doctorat?
  adica se poate obtine brevetul doar cu studii superioare de specialitate+ master in domeniul turismului?

  • chris spune:

   Buna,

   din cate stiu, cursul de formare profesionala, este de a suplini vechimea in munca, deoarece la curs, se face si practica. Nu stiu exact daca un master suplineste vechimea in campul muncii…

 6. dia spune:

  va rog sa imi spuneti daca pot intra in posesia unui brevet de turism daca urmez si un curs acreditat de Manager in activitatea de turism cu durata de 6 luni avand in vedere ca am absolvit facultatea de Geografie-Engleza la Universitatea de Vest Timisoara dar am lucrat in invatamant.Multumesc!

  • chris spune:

   Buna, din cate stiu, oricine care are studii superioare, fara a fi ingradit printr-un domeniu, poate urma un curs acreditat de formare profesionala, pe baza caruia se poate obtine brevetul de turism. Deci mult succesc la recalificare!:)

 7. raluca spune:

  Buna ziua,
  As dori sa stiu daca pentru obtinerea brevetului de manager in turism sunt obligatorii acele cursuri.Am inteles ca daca studiile superioare sunt finalizate(indiferent de domeniu) si exista o experienta profesionala de minim 3 ani in turism nu mai sunt necesare cursurile.Eu am lucrat 3 ani si jumatate ca receptioner hotel si jumatate de an ca asistent vanzari divizia hoteluri si evenimente.
  Va multumesc!

 8. cristina spune:

  Buna ziua,
  as dori sa imi spune-ti daca mai am nevoie de ceva pentru a obtine brevetul de turism, iata care sunt informatiile: lucrez intr-un hotel din anul 2003, sef de receptie din 2007 iar director de hotel de 4 luni.Am absolvit facultatea de Stiinte Economice, Specializarea Economia Comertului, Turismului si Serviciilor in 2006.Intrebarea mea este daca mai am nevoie de un curs de limba de circulatie internationala daca am terminat aceasta facultate?!
  Va multumesc!

  • chris spune:

   Buna,
   dat fiind ca ai terminat ASE cu specializare Turism Servicii nu iti mai trebuie atestatul de limba straina (trebuie doar sa depui copia dupa diploma de licenta)
   In ceea ce priveste experienta ta in turism, nu stiu exact ce considera Ministerul Turismului ca si experienta intr-o functie de conducere…ar fi bine sa suni la Ministerul Turismului la nr. de tel. 021 2070733, pentru a lamuri acest lucru, deoarece, daca nu se ia in considerare experienta ta in turism, va trebui sa urmezi un curs acreditat de formare manageriala, ca dupa aceea sa poti primi Brevetul de Turism.

 9. cristina spune:

  Buna ziua,
  asa cum m-ati sfatuit am sunat la numarul recomandat dar nu imi raspunde nimeni!
  In schimb m-am uitat din nou pe Hotararea de Guvern unde scrie ca :

  CRITERIILE MINIME
  pentru eliberarea brevetului de turism
  Semnificaţia coloanelor din tabelul de mai jos este următoarea:
  A = Manager în activitatea de turism
  B = Director de agenţie de turism
  C = Director de hotel
  D = Director de restaurant
  E = Cabanier
  _______________________________________________________________________________
  Nr. Criteriile A B C D E
  crt.
  ________________________________________________________________________________
  0 1 2 3 4 5
  ________________________________________________________________________________
  1. Cetăţenie
  Să îndeplinească una dintre condiţiile:
  – să fie cetăţean al României. x x x x x
  Cetăţenii străini trebuie:
  – să domicilieze în România; x x x x x
  – să deţină permis de şedere în România. x x x x x
  2. Pregătire profesională
  2.1. Să fie posesor al unui atestat*1)de limbă
  străină de circulaţie internaţională x x x x x
  2.2. Să fie absolvent cu examen de licenţă al
  unei facultăţi/colegiu de turism acreditate şi să
  facă dovada unei activităţi în turism indiferent
  de funcţie, de minimum … ani *2) 1 x x x x
  Astfel, de aici inteleg ca imi trebuie 1 an in orice functie , pentru manager in activitatea de turism sau nimic pentru director hotel?!
  Inteleg bine?!
  Multumesc anticipat!
  O zi buna.

 10. adina spune:

  buna ziua
  am si eu o nelamurire.Am terminat facultatea de Geografia-turismului anul acesta si m-am inscris la master si vreau sa aflu cum se poate intra in posesia brevetului de turism, experienta mea e de 4 luni in turism.
  va multumesc

 11. dragos spune:

  am si eu o intrebare actele necesare pt obtinerea brevetului de turism se pot depune doar in bucuresti? eu sunt din constanta si nu gasesc aici unde trebuie depuse …singura adresa de care ma lovesc e cea din bucuresti.daca stie cineva o adresa sau un nr de tel ceva plz help

  • chris spune:

   Buna Dragos,
   am facut rost de datele de contact ale reprezentantului Ministerului Turismului in teritoriu (Constanta), si anume, este doamna Corina Gheorghe, Tel.0723567849, care are program de birou numai in zilele de Luni si Vineri in incinta Prefecturii Constanta.
   Sper ca datele sa-ti fie de folos.

 12. 0112s spune:

  Chris mi se pare mie sau iti dezinformezi persoanele care intra pe acest site???? Nu este neaparat necesar cursul de management turistic / management hotelier fie managementul agentiei de turism pentru a obtine brevetul de turism ! Daca ai terminat o facultate de specialitate in domeniul turistic – gen : Universitatea din Bucuresti – Facultatea de Geografie – Sectia turism ai nevoie de minim 1 an de zile experienta profesionala tot in domeniul turistic – fie agent de turism, fie receptioner hotel, fie manager agentie,hotel si totul este rezolvat.

  Asadar ex: Facultate de Geografie – Turism + 1 An experienta intr-o functie in domeniul turistic = B R E V E T DE T U R I S M

  • chris spune:

   Buna, cred ca am mai mentionat ca trebuie experienta in turism pentru Brevetul de Manager, iar tu te referi la Brevetul de Director/Restaurant/etc in turism, nu de MANAGER in Turism cum am mai dat cuiva informatia preluata de la Ministerul turismului. Prin acest blog nu incerc sa dezinformez, ci incerc sa pun la dispozitia tuturor o informatie cat mai precisa, ca m-am lovit si eu de lipsa informatiilor..

 13. geo spune:

  Buna ziua!
  Ma aflu in urmatoarea situatie : sunt in an terminal la ASE-Management dar as vrea sa ma orientez spre turism si spre deschiderea unei agentii de turism . Mentionez ca vreau sa ma apuc de cursurile pentru Director agentie de turism si vroiam sa va intreb daca diploma de licenta si cursurile finalizate imi sunt de ajuns pentru brevetul de turism ? Multumesc

 14. alice83 spune:

  buna. am si eu o intrebare. sunt din cluj, am terminat anul acesta faculatea de business sectia manager in industria hoteliera, intre timp am lucrat un an si 6 luni ca si receptioner, iar acum urmez un curs de administrator pensiune de 6 luni la APM (asociatia patronilor si meseriasilor). Pe mine ma intereseaza sa obtin brevetul in turism, stie cineva daca cursul respectiv ma ma ajuta? in sensul ca e nevoie, din cate am citit de minim 2 ani experienta. si mai stie cineva daca pe cluj exista un birou unde se depun actele? va multumesc

 15. cristina spune:

  Buna ziua, am citit si eu comentariile de mai sus si am totusi nevoie de o lamurire: am terminat facultatea de economia turismului si comertului la Universitatea Romano-Americana, in 1996 si am primit diploma de ASE. As vrea sa stiu ce sanse am sa obtin brevetul de turism daca pana acum nu am lucrat strict in domeniu, ci ca manager la firme specializate pe productia de bunuri.

 16. Claudia spune:

  Buna ziua. Am absolvit facultatea de stiinte specializarea economia comertului, turismului si serviciilor iar anul acest voi absolvi si doua masterate:
  – managementul strategic al afacerilor
  – managementul ospitalitatii si turismului.
  Lucrez de doi ani de zile ca economist in cadrul unui hotel.
  as dori sa stiu ce sanse am sa obtin brevet de turism si la care categorie din ele?

 17. Liliana spune:

  Buna, am si eu o intrebare.
  Lucrez ca si receptioner hotel de aproximativ 4 ani, acum am terminat facultatea de Stiinte economice, specializare: Economia Comertului, turismului si serviciilor. Am toate cursurile la THR: receptioner, manager hotel, si certificate de competenta lingvistica engleza si germana. As dori sa stiu daca pot sa obtin brevetul de manager in turism doar cu o adeverinta ca am terminat facultatea pana primesc diploma de licenta.
  Multumesc.

 18. Catalina spune:

  Buna, am terminat anul acesta master in Management Hotelier si as dori sa stiu daca pot inainta o cerere pt obtinerea brevetului in turism si daca are vreo importanta ca nu am lucrat in domeniu.Va multumesc anticipat.

 19. Cosmina spune:

  Buna, am o singura nelamurire. Daca am atestat de tehnician in turism, am terminat Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor si momentan sunt inscrisa la master(aceeasi facultate), pot obtine brevetul in turism fara sa am insa cursul de limba straina? Am uitat sa mentionez ca momentan lucrez in functia de receptionera de aproape 2 ani la un hotel de 4 stele. Multumesc mult pentru raspuns!

 20. alex spune:

  buna, sper ca poate cineva sa ma lamureasca cu intrebarea mea. Am terminat Fac. de contabilitate-finante + licenta, am lucrat 1 an ca si curier intr-o unitate hoteliera, apoi am lucrat 4 ani ca si receptioner. Ce trebuie sa fac pt. obtinerea unui brevet director de hotel? Mai trebuie sa fac un curs sau ajung anii de experienta in domeniu?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s